23948sdkhjf

Klassiskt konditori rustas och får ny bardel

Nya ägaren: Vi ska absolut inte göra något snabbmatsställe av Fahlmans.

Fahlmans konditori som funnits i Helsingborg sedan 1914 har fått ny ägare. En ny bardel ingår i den nya ägarens planer för institutionen i centrum, skriver Helsingborgs Dagblad.

Rolf Holmgren, som träffat ett tioårigt hyreskontrakt för Fahlmans konditori, planerar flera förändringar. Den första sker i slutet av november. Det handlar om hur kunderna ska beställa och få sin mat.

Vi satsar på frukostbuffé, där gästerna får ta själva, samtidigt som vi ska ha bordsservering under resten av dagen. Detta för att förenkla hanteringen och minska köerna som ibland uppstått, säger Rolf Holmgren till HD.

Det blir också förändringar när det gäller belysning och inredning. Förhoppningen är också att kunna ta fram glastaket i salongen.

Nästa steg ska tas i februari. Då ska baren komma på plats och avgränsas från butiksförsäljningen. Samtidigt ska konditori och bageri uppgraderas med ny utrustning, vilket kommer att kräva en tillfällig stängning av verksamheten.

Även utserveringen ska rustas upp.

Tanken är att Fahlmans, som har fullständiga rättigheter, med hjälp av ägarens miljoninvesteringar ska bli ett ställe som lockar fler gäster att slå sig ned för mat och dryck.

Läget, det är det bästa möjliga, och traditionen. Alla helsingborgare har ett förhållande till Fahlmans. Människor kommer fram och vädjar om att vi inte ska göra några stora förändringar. Absolut inte göra något snabbmatsställe av Fahlmans och det kommer det inte att bli, säger Rolf Homgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078