23948sdkhjf

Ny tacorestaurang i Stockholm – startskott för värmländsk kedja

Skogshyddans Dirty Taco öppnar på Södermalm efter årsskiftet.

En värmländsk tacorestaurang ska etablera sig i Stockholm. Skogshyddans Dirty Taco öppnar efter årsskiftet på Folkungagatan på Södermalm. Nyheten presenterades i veckan som breaking news på företagets Facebooksida: ”Vi är så sjukt taggade! Hoppas 08:orna är sugna på tacos!”.

– Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra där. Vårt koncept är mer av ett Stockholmskoncept. Det är få rätter, enkelt och gott och serveras genom ett hål i väggen, det är mer sånt man ser i Stockholm, säger ägaren Kim Estegård till Nya Wermlands-Tidningen.

Skogshyddans gård började som en foodtruck och utvecklades sedan till en restaurang. Nu är siktet inställt på att växa till en kedja med värmländska rötter. I samband med etableringen i Stockholm genomförs ett namnbyte till Skogshyddans Dirty Taco.

– Vi har för avsikt att satsa och öppna fler restauranger runt om i Sverige. Jag hoppas att vi ska bli jättestora och att det här ska bli något som man kan vara stolt över att det är från Karlstad. Så som Bastards Burgers är norrländskt. Det är min vision, säger Kim Estegård.

Med på tåget är krögaren Farok Jodat, som bland annat driver Guldapan och Pitchers i Karlstad.

– Han köper in sig i verksamheten och så gasar vi på tillsammans. Men min entusiasm och med hans erfarenhet tror jag att det kommer bli riktigt bra, säger Kim Estegård.

Hemma i Karlstad har Skogshyddans Dirty Taco växt ur sin lokal. Där ska en satsning göras på att utveckla och bygga om restaurangen och bredda menyn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079