23948sdkhjf

3D-printade "köttbitar" lanseras på restauranger i Europa

En gamechanger säger kändiskock om Redefine Meats växtbaserade produkter.

Redefine Meat var först med 3D-printat alternativt kött. Nu kommer de växtbaserade produkterna till Europa. Inledningsvis till ett antal utvalda restauranger. Samtidigt lanseras de första hela ”köttbitarna” som ser ut som lamm och biff.

Det israeliska start up-företaget Redefine Meat (tidigare Jet Eat) grundades av entreprenörerna Eshchar Ben-Shitrit och Adam Lahav och producerade den första 3D-printade växtbaserade steken 2018.

Företaget säger sig nu ha knäckt nöten till den alternativa köttindustrin som hittills mest producerat malda produkter som saknar den konsistens och textur som man är van vid från animaliskt kött, skriver The Times of Israel. Bland produkterna som går under varumärket New Meat återfinns alternativ till hela köttbitar, burgare, korv, lammkebab och nötfärs.

Hemma i Israel finns produkterna redan i maträtter på 150 restauranger. Nu tar företaget steget till Europa. Maträtter baserade på New Meat-produkter kommer att bli tillgängliga på bland annat restaurangkedjan Marco Pierre White’s Steak House i Storbritannien och på kändiskocken Ron Blaauws Michelin-restaurang Ron Gastrobar i Nederländerna.

– För mig är det här en gamechanger. Nu kan vi servera våra gäster en variation av högkvalitativt kött som råkar vara gjort av plantbaserade ingredienser. Det snurrar fortfarande i mitt huvud över de möjligheter det här köttet skapar för vår meny, säger den nederländska kocken och tv-personligheten Ron Blaauw i ett uttalande.

Redefine Meat tänker börja sälja både printrar och patroner till matleverantörer över hela världen, som i sin tur kan printa och distribuera produkterna. ”Bläcket” består av liknande växtbaserade ingredienser som kor äter. För att skapa muskeltexturen innehåller det också fett från växterna och naturliga färger som ska efterlikna blodet i köttet och skapa samma saftighet.

Företaget planerar också att inom de närmaste åren bygga fem fabriker utspridda i Israel, Europa, USA och Asien, enligt Reuters.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063