23948sdkhjf

Utmärkelser till Brasserie Astoria och Knystaforsen

Både Årets affärskrog och Årets resmål är restauranger. Stjärnkrögaren Björn Frantzéns Brasserie Astoria korades på ondagskvällen till Årets affärskorg. Utmärkelsen Årets resmål gick till restaurang Knystaforsen i Halland.

Årets affärskrog är en nykomling. Brasserie Astoria öppnade i den gamla biograflokalen på Nybrogatan i Stockholm i mars 2021. Menyn är präglad av smaker från Italien och Frankrike men innehåller även tolkningar av svenska klassiker.

Vi är otroligt glada att få ta emot denna fina utmärkelse. Det har vart ett tufft år och det var med en slags nervös förväntan vi öppnade Brasserie Astoria. Jag har aldrig drivit en sådan här stor restaurang tidigare men med hjälp att ett fantastiskt team, en jättefin lokal och en väldigt bra meny har vi skapat något vi är oerhört stolta över, säger Björn Frantzén i en kommentar.

Så här lyder juryns motivering: Neonljusen är tända och röda mattan utrullad framför den gamla premiärbiografen. Här syns världsstjärnor, näringslivsprofiler och matglada gäster, som sig bör på en förstklassig affärskrog. Astoria har förvandlats till en matscen av sällan skådad elegans. Di Weekends utmärkelse Årets Affärskrog tilldelas Brasserie Astoria. 

Knystaforsen är en restaurang med nära till naturen. Den är lokaliserad i ett gammalt sågverk i Hallands äldsta brukssamhälle, Rydöbruk, med anor från 1742. Restaurangen drivs av danska ägarparet Eva och Nicolai Tram.

Vi är så glada och tacksamma över att bli tilldelade denna prestigefyllda utmärkelse.
Vi vill verkligen tacka alla de som har besökt oss under året. Vi ser inte Knystaforsen
som ett ställe man bara kommer till för mat och vin, utan vi vill att det ska vara en
upplevelse, ett minne för våra gäster. Vi vill alltid att det skall hända någonting nytt
och det ska vara spännande att komma tillbaka, förklarar Eva Tram.

Så här lyder juryns motivering: På en plats som är ett stycke svensk industrihistoria bjuds rätter från naturens eget skafferi, tillagade över öppen eld. Resultatet är en nynordisk måltidsupplevelse av högsta klass. Di Weekends utmärkelse Årets Resmål tilldelas Knystaforsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078