23948sdkhjf

Zeina i vegetariskt samarbete med Linas Matkasse

Den kända tv-kocken och bloggaren Zeina Mourtada har inlett ett samarbete med Linas Matkasse. Zeina har tagit fram fem vegetariska maträtter med smak av Mellanöstern och Nordafrika som kan väljas av kunderna i januari.

Rätterna är lättlagade och inspirerande. Dessutom blir det roligare när man hela tiden får testa nya rätter och nya smaker, säger Zeina Mourtada.

Zeina Mourtada började som matbloggare och är känd under varumärket Zeinas Kitchen. Hon har skrivit fyra kockböcker och även skapat produkter som nått kyldiskarna hos Ica och Coop.

En av rätterna hon bidragit med till Linas Matkasse är Zeinas fatteh, en libanesisk vegetarisk nachotallrik med kryddig vegofärs, krispigt tortillabröd, yoghurtsås, granatäpple, pinjenötter och mynta. 

– Den rätten väcker underbara barndomsminnen, mamma lagade den under hela min barndom och jag älskade den. Mamma serverade rätten på en stor bricka, som hela familjen samlades runt och åt tillsammans från. Det skapade en speciell och mysig känsla för maten, dess doft och smak, säger Zeina Mourtada.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.672