23948sdkhjf

Espresso House gör sin nordligaste etablering

En kaféaktör klar för varje galleria i Kirunas nya centrum.

Nordens största kaffekedja ska öppna sitt nordligaste kafé. Ett hyresavtal har slutits mellan Kirunabostäder och Espresso House. Hösten 2022 invigs kaféet i nya galleria Nian.

Vi har 110 sittplatser och vårt team ser fram emot att välkomna våra gäster i Kiruna. Vi trivs väldigt väl i andra nordliga städer som vi har etablerat oss i. Dessutom är det väldigt häftigt att få vara med om att etablera Espresso Houses nordligaste coffee shop, säger Pauline Eriksson, etablerare på Espresso House Sweden, i en kommentar.

Fastigheterna i Kirunas nya stadskärna byggs av LKAB och tas sedan över av Kirunabostäder som fastighetsägare. Befintliga aktörer i nuvarande centrum kommer att ersättas med en del av de nya lokalerna, men det kommer även att finnas utrymme för nyetableringar. En av dessa är Espresso House som tecknat avtal för en lokal på cirka 200 kvadratmeter.

– Ett brett utbud av kaféer är viktigt i en centrumkärna. Vi är glada att Espresso House väljer att etablera sig i ett av de nya handelskvarteren. Det är en aktör som lockar besökare till centrumkärnan genom att vara en given mötesplats i Kirunas nya centrum, säger Amanda Stålnacke, marknadschef på Kirunabostäder, i ett pressmeddelande.

Espresso House blir inte det enda kaféet i det nya centrumet.

– Vi har skrivit avtal med Café Oscar, de flyttar sin verksamhet från Galaxen till kvarter sju. I kvarter åtta blir det Sukmas Kitchen som idag bedriver kaféverksamhet i Gallerian. Nu har vi en kaféaktör i varje galleria i nya centrum vilket var planen från början, säger Amanda Stålnacke till Norrbottens Affärer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.111