23948sdkhjf

Betald praktik ska attrahera ny krogpersonal

Götaplatsgruppens sex restauranger bakom utbildningsinitiativet.

Ett nytt utbildningskoncept ska underlätta rekryteringen till restaurangbranschen. Götaplatsgruppen kallar projektet för You Are Welcome.

Pandemin har slagit hårt mot restaurangbranschen. Många har lämnat branschen när restauranger gått under eller fått dra ned på personal under långa perioder. Det har skapat en brist på kompetent personal som Götaplatsgruppen nu vill åtgärda. 

I korthet går det ut på att erbjuda en åtta veckor lång utbildning med betald praktik och ett garanterat jobb efter det. Med ökad trygghet kommer fler att våga testa restaurangyrket, är grundtanken.

– Jag har under lång tid utbildat människor inom restaurangyrket. Aldrig har jag känt att ett koncept har varit så anpassat för att ge ny personal de bästa förutsättningarna för att trivas och utvecklas med yrket, säger en Annelie Öster, HR-ansvarig på Götaplatsgruppen och rutinerad utbildade, senast vid Campus Grythyttan, Örebro iniversitet.

Götaplatsgruppen driver idag sex restauranger i centrala Göteborg; Toso, Mr P, at Park, Bar Himmel, SK Mat & Människor och Tavolo.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078