23948sdkhjf

Här ska legendarisk krog få efterföljare

Nya restauranger och kafélokaler planeras i kvarteret Johanna i centrala Göteborg.

En nattklubbsägare tände för 16 år sedan på huset från 1800-talet för att få ut ersättning på försäkringen. Sedan dess har tomten vid Brunnsparken i Göteborg, där den legendariska krogen Johanna en gång låg, varit obebyggd. Nu ska Johanna-tomten, också känd som brända tomten, byggas igen. 

Vi har valt att ge kvarteret namnet Johanna som en hyllning till två Göteborgsinstitutioner, statyn Johanna i Brunnsparken och restaurangen Johanna som under 1970- och 1980-talet gjorde att människor vallfärdade till kvarteret. Nu planerar vi för nya restaurang- och kafélokaler i kvarteret som kan bli framtidens mötesplatser, kommenterar Fredrik Ottosson, affärsområdeschef på fastighetsbolaget Hufvudstaden.

Kvarteret Johanna är beläget mellan Fredsgatan, Södra Hamngatan, Drottninggatan och Östra Larmgatan och består idag av fyra befintliga byggnader samt en obebyggd tomt. 

Förutom att brända tomten bebyggs ska stora delar av kvarteren renoveras och byggas på med tre våningar. Huset i hörnet Drottninggatan och Fredsgatan ska helt rivas för att ersättas med en ny och högre fastighet. Bygglovet beviljades i december.

– Vår utveckling av Kvarteret Johanna är ett av de största projekten som genomförs inom Vallgraven och blir ett viktigt tillskott till hela Fredstans utveckling. Visionen är en modern, öppen och inspirerande mötesplats. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.078