23948sdkhjf

Texas Longhorn ska öppna tio restauranger årligen

Steakhouse-kedjan letar franchisetagare i ett flertal städer.

Texas Longhorn går på offensiven. Kedjan, som i dag består av 30-talet restauranger, planerar att dubbla antalet enheter inom tre år.

Med andra ord ska cirka tio nya steakhouse slå upp portarna runt om i landet årligen de kommande tre åren. I planen ingår både att konvertera redan befintliga verksamheter till Texas Longhorn-konceptet och renodlade nyetableringar.

– Vi vill göra fastighetsägare och franchisetagare medvetna om hur flexibelt och starkt vårt koncept är. Texas har funnits i över 30 år och har under denna tid haft en och samma ägare, säger Patrik Engman, etableringsansvarig på Texas Longhorn, i en kommentar.

Kedjan rustar för framtiden med ny meny och ny interiör.

– Lokalmässigt är en optimal yta 180 kvadratmeter även om det kan variera en aning beroende på stad och läge, fortsätter Engman.

Texas Longhorn söker franchisetagare i första hand i Norrköping, Nyköping, Sundsvall, Luleå, Umeå, Gävle, Karlskrona, Lund, Göteborgsområdet och Stockholmsområdet. Kedjan har också över tio befintliga franchisetagare som vill öppna ytterligare en Texas-restaurang.

Den första Texas Longhorn-restaurangen öppnade 1994 på St Paulsgatan i Stockholm av amerikanen Philip Huntzinger. Han hade hemlängtan och ville skapa en barbecue-restaurang som påminde honom om hemstaden San Antonio i Texas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125