23948sdkhjf

Inget nötkött i Scandics lunchbufféer

Hotellkedjan närmar sig målet att 60 procent av maten ska vara växtbaserad.

Scandic har beslutat att ta bort allt nötkött från samtliga lunch- och konferensbufféer samt hotellens minishop. Förändringen, som redan genomförts på Scandics 86 svenska hotell, sänker kedjans inköp av nötkött med 177 ton per år, eller 1 100 000 portioner nötkött. Det motsvarar 5 486 ton CO2e-utsläpp, uppger kedjan i ett pressmeddelande.

Att vi slopar nötkött i stora delar av vårt materbjudande visar att vi menar allvar med att skapa ett mer hållbart materbjudande för alla våra gäster, kommenterar Thomas Fankl, ansvarig för mat och dryck på Scandic Hotels Sverige.

Jämfört med 2019 kommer Scandic årligen att minska sin nötköttskonsumtion med 54 procent. Hotellkedjan ser även över möjligheten att hitta ett klimatvänligare alternativ till hotellfrukostens köttbulle så att även frukosterbjudandet blir fritt från nötkött.

Scandic går i bräschen inom den svenska hotellindustrin för att öka andelen växtbaserade råvaror och maträtter, så för oss är detta ett naturligt steg mot vår ambition att 60 procent av varje kilo mat på Scandics svenska hotell ska vara växtbaserad redan 2023, fortsätter Thomas Fankl.

I dag kommer 55 procent av varje kilo serverad mat från växtriket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078