23948sdkhjf

Restaurangprofil lanserar take away-kedjan Colorfield

Paninis delägare Ricard Constantinou har gjort om Blueberry till Colorfield – satsar på regnbågsmat och att skapa en hälsocommunity.

Blueberry har blivit Colorfield. Den nya ägaren Ricard Constantinou satsar på hälsosam och lättillgänglig hämtmat och lanserar en take away-kedja med ambitionen att skapa Sveriges nya hälsocommunity.

Matentreprenören och innovatören Ricard Constantinou är delägare i Panini-kedjan, K-märkt och restauranghallen K25 på Kungsgatan i Stockholm. När han fick köpa Blueberry för ett förmånligt pris blev det startskottet för nya kedjan Colorfield. 

– Vi hade resurser att ta oss an en ny kedja. Men jag ville inte fortsätta driva Blueberry. Jag är en konceptkille som vill utveckla själv. Det som vi behållit är smoothies, förklarar Ricard Constantinou.

På menyn finns nu fem olika kategorier av mat; frukost, bowls, rispapperrullar, klämgrillmackor och smoothies. Basen är frukt och grönsaker i alla regnbågens färger. Det finns veganska och vegetariska produkter medan vissa innehåller även kyckling och räkor.

Med köpet kom flera bra geografiska lägen i centrala Stockholm som Ricard Constantinou nu utnyttjar för att rulla ut Colorfield-konceptet. Affärsidén är snabb och smidig hämtmat för en modern och hälsosam person på språng.

– Designen är som den är nu, men Colorfield är en uppdaterad hälsoprodukt. Vi håller på med massa grejer inom hälsa. Konceptet är rörligt.

En femte enhet öppnade i förra veckan, på Grev Turegatan i Stockholm. Enheter finns även på NK, och i gallerian Mood, Centralstationen och Fältöversten.

Mer ska komma längre fram. Målsättningen är att öppna ytterligare 4-5 enheter i Stockholm under 2022. På sikt ska även kedjan expandera till resten av Sverige. Men närmast ligger fokus på lönsamhet. Blueberry tjänade aldrig några pengar. Det ska Colorfield göra.

Mitt krav är att vi ska ligga åtminstone break even innan vi tittar på en sjätte och sjunde enhet. Vi ska få de fem enheter vi har att tjäna pengar när folk nu börjar komma tillbaka till jobbet, avslutar Ricard Constantinou.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062