23948sdkhjf

Nyöppnad bistro ska bli bäst i Stockholm på ”moules”

Bistro La Belle Epoque på Hotel Kung Carl ska under våren också få en utomhusservering.

Klassiska Hotel Kung Carl grundades redan 1866 och ska ha varit först med att använda ordet restaurant i Sverige. Efter restriktionerna under pandemin är hotellet på Birger Jarlsgatan i Stockholm, ett stenkast från Stureplan, redo för en ny krogsatsning. Dörrarna har nu öppnats till Bistro La Belle Epoque. 

På de nya bistron, där inspiration hämtats från köket på den franska atlantiska kusten, är signaturrätten ”moules” grunden för hela menyn. Resturangen kommer att servera både klassiska moules mariniére och experimentera med olika varianter på den klassiska rätten.

Jan Andersson är krögare och vd för restauranggruppen på Hotel Kung Carl:

Jag är utbildad i det franska köket och har arbetat på klassiska franska restauranger. Jag älskar Frankrike och tar mycket inspiration från både kulturen och maten. På Hotel Kung Carl vill vi vara bäst i stan på “moules”. Vi värnar om de nordiska lokala råvarorna för att kunna servera smakrika och eleganta maträtter, säger han i en kommentar.

Det är dock inte bara råvarorna som är viktiga för Bistro La Belle Epoque. Det visuella utseendet på rätterna är också viktigt. Tillämpningen av blommor som dekoration på maten reflekteras även i interiören. 

Med det centrala läget nära Stureplan är målet att göra den franska bistron till en självklar mötesplats och planer finns på att lansera även en uteservering under våren.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094