23948sdkhjf

Så ska Clas på Hörnet återta sin gastronomiska plats

Vasaparken vill bygga ut men grannar protesterar

Fastighetsägaren vill bygga ut anrika Clas på Hörnet med ambitionen att krogen ska återta sin gastronomiska plats i Stockholm. Men planerna får kritik av missnöjda grannar, skriver tidningen Mitt i Vasastan.

Värdshuset och restaurangen i hörnet av Surbrunnsgatan och Birger Jarlsgatan har anor från 1700-talet och är besjungen av Carl Mikael Bellman. För ett par år sedan köpte Vasaparken Fastighets AB fastigheten där Clas på Hörnet ligger. Då gick krogen och hotellet knackigt. Pandemin gjorde inte saken bättre.

Men nu vill Vasaparken göra en nysatsning. Enligt Susanne Rosjö, som representerar fastighetsägaren, är nuvarande 17 rum för få. 

Vi vill bygga ut, bland annat med ett stort kök under marknivå och en ny restaurang. Man ska kunna komma som matgäst men vi kommer även att bedriva hotellverksamhet. Hit vill man komma för den unika miljön och kulinariska upplevelser, säger hon till Mitt i.

Vasaparken har lämnat in ansökan om att få bygga ett hus på ett och ett halvt plan som ska ligga parallellt med värdshuset. Där ska det bli nya hotellrum. Med den nya byggnaden försvinner rotundan. Susanne Rosjö säger att tanken är att få tillbaka den gamla malmgårdskänslan.

Men missnöje pyr nu hos en del av grannarna. Nybygget kommer att skärma av mot det gamla värdshuset från parken och skymma sikten, hävdar kritikerna.

 Det får ta den tid det tar, det är nog minst ett år innan vi kan börja. Så fort det går igenom är vår ambition att starta. Vi tror att det här är bra för Stockholm och stadsdelen.

Ägaren ska själv inte driva verksamheten utan försöker hitta rätt operatör för att sköta driften.

Vi för samtal med flera intressenter som känns jättebra, men inget är spikat ännu, säger Susanne Rosjö till Mitt i.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141