23948sdkhjf

Burgarkung och stjärnkrögare bakom hälsoinriktade Ish Café

Jonas Wiklander och Jonas Lagerström planerar att följa upp nya caféet på Drottninggatan med fler enheter.

Jonas Lagerström är stjärnkocken som driver enstjärniga Etoile i Stockholm och sedan årsskiftet även pizzerian Stella i Sundbyberg. Jonas Wiklander grundade den snabbväxande burgerkedjan Brödernas. Nu har Jonas x 2 startat Ish Café tillsammans.

Lagerström och Wiklander har skapat ett koncept som kan beskrivas som ett mellanting mellan ett frukostställe, kafé och restaurang. Namnet anspelar på att de inte visste riktigt hur de skulle definiera sig: Vi ställde oss själva frågan gång på gång, är vi ett frukostställe, nja, ish? Lunchställe, samma sak där. ish! Brunchställe, ish! Café, ish! Ja ni förstår nog. Varför krångla till saker i onödan. Vi är helt enkelt Ish!”.

Det nyöppnade kaféet ligger på den nedre delen av Drottninggatan i centrala Stockholm. Tanken är att det ska bli fler Ish-enheter, både innanför och utanför tullarna.

”Vår paroll är ”food for every mood”. Vi ska ha en bred, hälsoinriktad meny med både matigare frukosträtter, varmrätter, fika och desserter”, har Jonas Lagerström förklarat för White Guide

Jonas Wiklander har tidigare haft ett nära samarbete med Lavazza för Brödernas och fortsätter nu det samarbetet även för Ish Cafés räkning. Det ska serveras både bryggkaffe och espressokaffe med flera smakprofiler från Lavazza. 

– Det är en stor ära att få vara med på resan tillsammans med Ish. Grundarna Jonas Lagerström och Jonas Wiklander står för mycket nyskapande och att få förtroendet att leverera flera hållbara produkter till deras nya koncept känns som ett bevis på att Lavazza är det självklara valet när det kommer till hållbart kaffe, säger Luciano Ranieri, key account manager Lavazza Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.084