23948sdkhjf

Snabbmatskedjan Popeyes storsatsar i Europa

Burger Kings systerkedja planerar hundratals nya restauranger i Storbritannien, Frankrike och Rumänien.

Snabbmatskedjan Popeyes expanderar över Europa. När kedjans första brittiska restaurang öppnade i London i slutet av 2021 ringlade kön lång. Under 2022 står Frankrike och Rumänien på tur.

Popeyes ingår i den amerikanska snabbmatskoncernen RBI (Restaurant Brands International ) som även äger Burger King, Tim Hortons och Firehouse Subs. Kedjan grundades i New Orleans 1972 och brukar betraktas som KFC:s värsta konkurrent. Maten är inspirerad av arvet från Louisiana och cajun-köket och har bland annat friterad kyckling och friterade räkor på menyn. Lanseringen av deras hamburgerliknande Chicken sandwich gav stort eko 2019.

Louisiana-kedjan har redan över 3 600 enheter i cirka 30 länder, men har nu fokus på att expandera kraftigt även i Europa. Efter att ha etablerat sig i Spanien, Schweiz och Turkiet har Popeyes inlett en storsatsning i Storbritannien.

I slutet av förra året öppnade den första restaurangen i London i köpcentrumet Westfield Stratford. Hundratals nyfikna britter köade då för att få komma in i restaurangen. I början av 2022 adderades även två så kallade dark kitchens i Whitechapel och Battersea i partnerskap med Deliveroo.

Enligt den expansionsplan som presenterades förra året planerar Popeyes att öppna 350 restauranger i Storbritannien under den kommande tioårsperioden.

Popeyes har också gjort klart med sitt första kontrakt i Frankrike. Även där planeras hundratals restauranger under de kommande tio åren, enligt ett pressmeddelande.

Kedjan har även annonserat att den första restaurangen i Rumänien ska öppna under 2022. Där planeras 90 restauranger under samma period. 

Om även lansering i Sverige ingår i den snabbmatskedjans europeiska expansionplaner framgår inte i nuläget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078