23948sdkhjf

Stjärnkockar bakom nya krogen Skeppsbron 10

Krögaren: Drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar.

Stockholm har fått en ny krog med höga ambitioner. I dag öppnar Lowe Karlsson och Magnus Johansson restaurangen Skeppsbron 10 i Sjöfartshuset i Gamla stan i Stockholm. 

Lowe Karlsson började som kock på Sjöfartshuset för 27 år sedan för att sedan avancera till köksmästare. Sedan 2012 äger han tillsammans med Magnus Jonasson Sjöfartshuset Festvåningar AB. Den senare har arbetat på stjärnkrogar i Stockholm, Köpenhamn, New York och Paris.

– Skeppsbron 10 ligger i en historisk byggnad vid Stockholm äldsta hamn där båtar lossat varor från hela världen under flera århundraden. Det har vi tagit fasta på i köket genom smaksättningar från både när och fjärran. Restaurangen är vårt drömprojekt utan några gastronomiska begränsningar, säger krögaren Lowe Karlsson.

Ägarduon har samlat ännu mer kompetens runt sig. I köket huserar köksmästarna Christian Siberg och Jon Hollström. Siberg har varit finalist i Årets kock tre år i rad. Cocktailbaren leds av Erik Nilsson som deltagit i internationella bartendertävlingar.

Skeppsbron 10 ligger i Sjöfarthuset som är ett av de mest välbevarade 1600-talshusen längst med hamnkajen i Gamla stan. Gatuplanet i fastigheten har totalrenoverats med bibehållen charm.

Menyn består av snacks och mellanrätter samt en fast meny. Rätterna bygger på lokala råvaror i säsong.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078