23948sdkhjf

Norsk kafékedja bryter in i Sverige – nästa butik på Drottninggatan

Får sällskap av Poe Keh i samma fastighet på Drottninggatan i Stockholm.

En norsk bageri- och kafékedja grundad av tyskar har på kort tid växt sig allt större. Backstube har nu också klivit över den svenska gränsen. Den första butiken i Sverige öppnade på Centralstationen i Göteborg i mars och nu har kedjan också gjort klart med lokaler på Drottninggatan i Stockholm.

Backstube är en mix av kafé och bageributik, där det bakas färska bullar och bröd hela dagen igenom. Företaget har också som mål att bli den mest hållbara bagerikedjan i Skandinavien. 

Hemma i Norge har Backstube, som grundades 2015, cirka 25 butiker i nio städer. Kedjan ingår i koncernen Fehmab och profilen beskrivs på hemmaplan som tysk, bland annat med hänvisning till kedjans tystlåtna tyska grundare.

Butiken på Drottninggatan 92-94 i Stockholm slår upp portarna under våren. I samma fastighet öppnar i samma veva Poh Keh med sina hawaiianska poké bowls.

Vi ser fram emot att välkomna de två nya matkoncepten till Stockholm och Drottninggatan. Backstube och Poh Keh har båda take away-erbjudanden för människor på språng men också sittplatser där du kan slå dig ner för en fika eller lunch, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062