En norsk bageri- och kafékedja grundad av tyskar har på kort tid växt sig allt större. Backstube har nu också klivit över den svenska gränsen. Den första butiken i Sverige öppnade på Centralstationen i Göteborg i mars och nu har kedjan också gjort klart med lokaler på Drottninggatan i Stockholm.
Backstube är en mix av kafé och bageributik, där det bakas färska bullar och bröd hela dagen igenom. Företaget har också som mål att bli den mest hållbara bagerikedjan i Skandinavien.
Hemma i Norge har Backstube, som grundades 2015, cirka 25 butiker i nio städer. Kedjan ingår i koncernen Fehmab och profilen beskrivs på hemmaplan som tysk, bland annat med hänvisning till kedjans tystlåtna tyska grundare.
Butiken på Drottninggatan 92-94 i Stockholm slår upp portarna under våren. I samma fastighet öppnar i samma veva Poh Keh med sina hawaiianska poké bowls.
– Vi ser fram emot att välkomna de två nya matkoncepten till Stockholm och Drottninggatan. Backstube och Poh Keh har båda take away-erbjudanden för människor på språng men också sittplatser där du kan slå dig ner för en fika eller lunch, säger Emanuel Westin, chef för affärsutveckling butik på Hufvudstaden.