23948sdkhjf

Stor krogaktör växer – tar över sex restauranger

Nyköpingsbolaget Comfood, som även driver TGI Fridays restauranger i Stockholmsområdet, tar över sex restauranger i Linköping från familjen Soner.

Nyköpingsbolaget Comfood AB, som bland annat driver TGI Fridays i Sverige, har tagit över sex restauranger i Linköping i en stor krogaffär.

Vi vill förädla och driva det i samma anda som idag, säger Emil Lindhe, operativ chef för Comfood AB:s verksamheter i Nyköping och Linköping, till Norrköpings Tidningar.

Comfood AB startade i Nyköping för tio år sedan och är nu en stor krogaktör i staden med Hamnmagasinet, O'Learys, Bar n burger, Tovastugan och Kajplats 2 i portföljen. Sedan en tid tillbaka driver Comfood även TGI Fridays restauranger i Stockholmsområdet. Så sent som i mars nyöppnades en TGI Fridays i Gamla stan.

I jakten på nya lägen för TGI Fridays blev bolaget ihopkopplat med Johannes Soner, vd för S8-gruppen i Linköping, och i stället för en nyetablering i staden blev det i stället en storaffär där sex restauranger byter ägare.

Comfood har tagit över Brasserie Storan, Uteserveringen, Malt & Humle och 1854 med den tillhörande takbaren Aperitivo Bar samt uteserveringen 18 på torget. Kvar i S8-gruppens ägo är nu bara Bierhaus, Biergarten och Gimme Sushi.

Man kan väl säga att affären innebär att vi kan gå in i nästa fas. Vi kan inte växa mer i Nyköping och vi vill växa. Det här är ett första steg på den nya resan, säger Emil Lindhe till Södermanlands Nyheter.

Bland ägarna i Comfood återfinns vd:n Tony Challma, som tidigare varit delaktig i kafékedjan Coffeehouse by George. Challma har också grundat Foodle, ett nytt restaurangkoncept som lanserades förra året i Nyköping. Foodle fungerar som ett så kallat dark kitchen, där kunderna erbjuds mat från nio olika kök för hemleverans eller upphämtning i företagets egen regi.   

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078