23948sdkhjf

Tid för ledarskifte hos Espresso House

Efter totalt 18 år inom företaget lämnar koncernchefen John Nylén över till Anssi Thureson.

Espresso House har utsett en ny vd. Efter 18 år i företaget och sju som koncernchef väljer John Nylén att träda tillbaka. Han efterträds av Anssi Thureson, i dag chief operations officer, COO.

John Nylén tycker att tidpunkten är rätt för ett ledarskifte och konstaterar att det är dags för nästa generations ledare att ta över på Espresso House.

– Efter de utmaningar som pandemin medförde är Espresso House åter ett lönsamt företag med tillväxt. Vi har tagit ut kursen mot över 500 coffee shops, och jag är övertygad om att skiftet kommer att föra Espresso House framåt i rätt riktning, säger Nylén i en kommentar.

Anssi Thureson kom till företaget 2015 som verkställande direktör för Espresso House Finland där han öppnat 60 coffee shops. År 2020 klev han vidare till tjänsten som group chief operations officer med ansvar för företagets övergripande strategier, expansion, utveckling samt koncernens hantering under pandemin.

Espresso House är ett fantastiskt företag som fångar den nordiska andan av teamkänsla, kvalitet och service, kommenterar den nya koncernchefen.

Även Tomas Ekroth, finanschef för Group (CFO), lämnar efter nio år i företaget. Han efteträds av Anders Ljungdahl, tidigare finanschef för mediebyrån GroupM Sweden. Både John Nylén och Tomas Ekroth kommer under en övergångsperiod att ha rådgivande roller inom företaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142