23948sdkhjf

Nya invigningar när Mangal bbq fortsätter expansionen

Den nya restaurangen i Häggvik följs i höst av ytterligare en i Solna.

Efter en offensiv under 2021 är Mangal bbq nu redo för nya invigningar. Den 4 juli slår en restaurang upp på Häggviks handelsplats, norr om Stockholm. Därefter väntar en etablering på köpcentrumet Westfield Mall of Scandinavia i Solna med planerad öppning senast i oktober. 

Mangal bbq har sedan starten för 20 år sedan växt till Sveriges största dönerkebab-kedja. Men det svenska företaget har på senare tid fått konkurrens av en tysk jätte.

Senare i sommar öppnar German Döner Kebab sin tionde svenska restaurang i Skärholmen, Stockholm. German Döner Kebab Sweden, som äger konceptet i Sverige, Norge och Danmark, siktar på att ha totalt 40 enheter i Sverige inom sju år, varav tio i Stockholmsområdet.

Gafur Acaralp, etableringschef och delägare i Mangal bbq, räds inte konkurrensen. Tvärtom välkomnar han den.

– Skillnaden mot våra konkurrenter är vi inte bara är en kebabkedja, utan vi är en komplett restaurang med en bred meny från det turkiska köket med grillrätter, veganrätter, piderätter, mezerätter. Kort sagt vi är originalkonceptet som funnits på den svenska marknaden i 20 år och växer organiskt.

Mangal BBQ öppnade sin första enhet i Kista 2002. Merparten av de 16 restaurangerna, Häggvik inräknad, finns i Stockholmsområdet, men kedjan finns representerad från Uppsala i norr till Malmö i söder.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078