23948sdkhjf

Farmanbar på valturné: Portades från bageri

Regeringens energiminister Khashayar Farmanbar (S) var under förra veckan ute på valturné men hos Bageri Guldkringlan i Vimmerby var han inte välkommen. ”Det är bättre de gör insatser så att företagen överlever”, säger vd Joakim Hesselgård.

Energiminister Khashayar Farmanbar är inte minst i företagskretsar rejält kritiserad för att konsekvent skönmåla, spela ner och ljuga för svenska folket om energipolitiken.

Sverige har ingen brist på el brukar vara ett återkommande mantra samtidigt som elområde 3 och 4 har effektbrist och ofta tiotals gånger högre elpris än norra Sverige. Regeringen har inte haft något att göra med nedläggningen av kärnkraft, ansvaret för de höga elpriserna ligger bara hos Putin och så vidare. Farmanbar har vid flera tillfällen KU-anmälts för diverse uttalanden och nu senast har han kritiserats hårt av experter när han hävdat att havsbaserad vindkraft kan vara på plats om 1-2 år.

Under förra veckan var energiministern ute på valturné i Kalmar län men i Vimmerby fick han nobben från Bageri Guldkringlan.

– Vi fick frågan om att ta emot energiministern, men tog beslut i vår styrelse att säga nej. Istället för att han ska stå i tidningarna och berätta att allt är guld och gröna skogar är det bättre att göra något. Det är bättre att han sätter fart och gör något innan företagen går omkull, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård till Dagens Vimmerby.

– Vi var rädda för att inte komma till tals och då valde vi att tacka nej. Vi var inte intresserade och ville inte genom den publiceringen i tidningarna för att samla pluspoäng inför ett val. Guldkringlan är helt neutrala mot alla partier, men vi tycker att den energipolitiken som bedrivits inte gagnar oss, fortsätter han.

Bageriets elkostnad har stigit från 25 000 till 100 000 kronor i månaden.

Det är bara för gemene man att räkna själv. Det är många frallor som ska fram för att täcka det. Dessutom stiger ju allting. Vi har en total råvaruökning på 50 procent. Ta bara smöret som gått från 25 kronor kilot till 95 kronor kilot. Ett bageri gör ju av med väldigt mycket smör. Så jag tycker att det är bättre att göra insater så att vi företag överlever.

Moderaternas energipolitiske talesperson Carl-Oskar Bohlin hävdar också att Khashayar Farmanbar fått sin lunch nobbad från en restaurang men det förnekar talespersoner för Farmanbar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094