23948sdkhjf

Street food med kvalitet på Gustav Trägårds nya krog

Öppningsdags för Stureplansgruppens första restaurang i Göteborg.

Stjärnkrögaren Gustav Trädgårdh öppnar i dag, den 4 oktober, portarna till sin senaste restaurangsatsning. På Gurras i centrala Göteborg ska kulturer och mat från hela världen mötas och tranformeras till kvalitetsrätter.

Vi hämtar inspiration från street food över hela världen. Både vad gäller mat, dryck och tekniker. Vi gör våra egna tolkningar och blandar gärna kulturer, säger Gustav Trägårdh, vars smeknamn fått ge namn åt den nya restaurangen på Postgatan, ett stenkast från Nordstan.

Gurras har allt från langos till temaki och sterlinghälle på menyn. Till efterrätt serveras bland annat eldad ananas med lakrits, yuzusorbet och rostad vitchoklad. Många av rätterna går även att få vegetariska. Menyn är bred och innehåller små, mellan och stora rätter samt lekfulla drinkar.

Köket på Gurras är öppet och restaurangens lokal är präglad av bågformade fönster, högt tak och pelare. Inredningen har inslag av jordens element, och bardisken är huggen ur röd bohusgranit.

Gustav Trädgård gör satsningen ihop med vapendragaren Ture Thuresson. Tanken föddes redan när Sjömagasinet, där Trägårdh var kock i många år, lades ut för försäljning 2019 och duon började leta en ny lokal. De har sedan väntat i två och ett halv år på att få öppna dörrarna till Gurras.

Under mellantiden har Trädgård hjälpt till att öppna Tavolo och mikrobryggeriet Dugges restaurang Pils samt invigt den egna asiatiska krogen Chang.

Gurras är en del av Stureplansgruppen som därmed öppnar sin första restaurang i Göteborg.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094