23948sdkhjf

Fabriques grundare satsar på pastakoncept och nytt bageri

Mycket på gång för David och Charlotta Zetterström.

De ligger redan bakom stenungsbageriet Fabrique. Nästa satsning från David och Charlotta Zetterström är en pastarestaurang. Santo öppnar i början av 2023 vid Slussen i Stockholm.

Paret Zetterström har utformat det nya konceptet ihop med den italienska pastakocken Gabriele Paziani. Fokus ligger på genuint hantverk och att ha råvaran i centrum.

Här ska du kunna svänga förbi oavsett om du är sugen på en frukostcappucino, vill plocka upp en snabb lunch, ska på AW med kollegorna eller långmiddag med vännerna, förklarar Charlotta Zetterström.

Enligt Lars Kinneholm, vd Slussgården, passar Santos koncept perfekt in i visionen att göra Slussenområdet till en självklar mötesplats.

Pastarestaurangen öppnar i Slussgårdens lokaler på Hornsgatan 3, i en byggnad som ritats av Ivar Tengbom. Tidigare har Hernö Gin öppnat cocktailbar och Design House Stockholm showroom i samma kvarter. På andra sidan Hornsgatan bygger Slussgården en restaurang med stor takterrass som även den kommer att öppna under våren 2023.

Området är en perfekt plats med mycket potential för vårt koncept och vi ser fram emot att tillföra mervärde till Hornsgatan, säger Charlotta Zetterström. 

Parets prisbelönade stenungsbageri fortsätter också att växa. Efter årsskiftet öppnar Fabrique ett nytt bageri på Slussplan i Gamla stan. Lokalen på 240 kvadratmeter ska delas upp i en butiksdel coh en bageridel.

David och Charlotta Zetterström grundade Fabrique 2008 och företaget har i dag ett 20-tal enheter i Stockholm, London, New York och på Gotland.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063