23948sdkhjf

Krögarduo öppnar ”local hero” i nybyggd paviljong

Robin Moderato och Christopher Ellerstsson är krögarduon som under åren bland annat har haft fingrarna i Dining Club, Vassa Eggen, Boqueria och Carousel. Deras nästa satsning blir ett nytt krogkoncept i Paviljongen, en fastighet som just nu tar form på Norra Stationsgatan i Stockholm. 

Ett kvarterskrog med en meny präglad av mindre rätter med fokus på modern europeisk matlagning ska öppna runt kommande årsskifte. Stor vikt ska även läggas på dryck, konst och musik på den ännu icke namngivna restaurangen.

– Det här blir en trivsam kvarterskrog för alla tillfällen. En community och mötesplats för alla i området, både boende och besökare. Vår ambition är att upplevelsen ska vara premium, levande, mysig och prisvärd – en local hero, säger Christopher Ellertsson. 

Krögarna har hämtat inspiration från hela Europa när de planerat för cocktailbar, chambre séparée samt en generös uteservering på det nya torget som skapas i anslutning till den fastighet som Humlegården bygger mellan Hagastaden och Vasastaden.

I kvarteret vid Norra Station planeras även för flera restauranger samt bar, kafé och deli. Den nya paviljongen sträcker sig över 375 kvadratmeter och består av två våningsplan.

– Vi tilltalas direkt av läget och den spektakulära byggnaden. Det är ett väldigt spännande område, som redan känns som en etablerad stadsdel med nytänkande arkitektur. Det finns inget motsvarande i Stockholm. Det är inspirerande att få vara med på resan och se denna nya häftiga stadsdel växa fram, säger Robin Moderato. 

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33