23948sdkhjf

Nu är den japanska matbaren permanent

Den nyöppnade izakayan drivs av kockarna Max Westerlund Inazawa, Johan Forssell och Lars Brennwald.

Efter att under några år ha poppat upp här och där i Stockholm har Miyakodori nu en fast adress. Därmed har huvudstaden fått en japansk matbar, enligt det koncept som inom restaurangvärlden kallas för izakaya.

På izakayan kan gästerna i en avslappand miljö njuta av smårätter, nygrillade spett från kolgrillen, bowls och ett brett dryckesutbud med en hel del sake.

Så sent som i somras öppnade Miyakodori ännu en pop up-restaurang, då i Söderhallarna på Södermalm. Under tiden pågick renoveringen av lokalen på Upplandsgatan där den nya restaurangen slog upp portarna i oktober.

Kockarna Max Westerlund Inazawa och Johan Forssell har i sin permanenta satsning fått förstärkning av Lars Brennwald som gläds åt den stora intresset från start. 

– Det känns fantastiskt kul. Vi är väldigt nöjda med maten, men också miljön. Det ska vara opretentiöst och avslappnat. Alla är välkomna och stämningen kan vara lite livlig, säger Lars Brennwald.

Lars Brennwald har tidigare jobbat i Frantzéngruppen på restauranger som Frantzén och Astoria samt utomlands i Singapore. Max Westerlund Inazawa har också jobbat inom Frantzéngruppen och har dessutom fem år i Japan bakom sig. Johan Forssell har erfarenhet från restauranger som AG och Rolfs kök samt från Schweiz. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094