23948sdkhjf

Kasai påbörjar expansionsresa – växer norrut

Japansk fusion till gallerian Shopping i Luleå.

I april 2023 öppnar Kasai Kitchen i Luleå. Det blir då den första Kasai-restaurangen norr om Stockholm.  

– Vi vill att gästen ska känna igen sig i atmosfären och känna att all fokus ligger på den japanska andan, presentationen av rätterna, drinkarna och de noga utvalda råvarorna. Samtliga rätter är lika enkla att ta med som att avnjuta som plats, varje sig det är för en lunch, afterwork, kväll med vännerna eller hemma, säger Jens Bolmstedt, vd, Kasai, i en kommentar.

Den första Kasai-restaurangen öppnade i Stockholm 2016. I dag finns även japanska fusionsrestauranger i Malmö och Visby. Enligt Jens Bolmstedt är etableringen i Luleå startskottet för en expansion.

– Vår expansionsresa är påbörjad och det känns otroligt kul att öppna i Luleå. Vi kommer att kunna tillföra mycket till det befintliga utbudet i stan och det är roligt att både franschisetagaren Najib och Diös ser Kasai Kitchin som ett koncept att satsa på, fortsätter Bolmstedt.

Fastighetsägaren Diös beskriver Kasai Kitchen som en viktig pusselbit i arbetet med att stärka gallerian på gågatan i Luleå som mötesplats.

–Ikeas etablering i Smedjan, coworking-aktören T22s expansion på plan 2 i Shopping och Kasais heta restaurangsatsning i markplan är tre exempel på hur utbudet utvecklas för att möta det ökade intresset för Luleå, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109