23948sdkhjf

Kasai påbörjar expansionsresa – växer norrut

Japansk fusion till gallerian Shopping i Luleå.

I april 2023 öppnar Kasai Kitchen i Luleå. Det blir då den första Kasai-restaurangen norr om Stockholm.  

– Vi vill att gästen ska känna igen sig i atmosfären och känna att all fokus ligger på den japanska andan, presentationen av rätterna, drinkarna och de noga utvalda råvarorna. Samtliga rätter är lika enkla att ta med som att avnjuta som plats, varje sig det är för en lunch, afterwork, kväll med vännerna eller hemma, säger Jens Bolmstedt, vd, Kasai, i en kommentar.

Den första Kasai-restaurangen öppnade i Stockholm 2016. I dag finns även japanska fusionsrestauranger i Malmö och Visby. Enligt Jens Bolmstedt är etableringen i Luleå startskottet för en expansion.

– Vår expansionsresa är påbörjad och det känns otroligt kul att öppna i Luleå. Vi kommer att kunna tillföra mycket till det befintliga utbudet i stan och det är roligt att både franschisetagaren Najib och Diös ser Kasai Kitchin som ett koncept att satsa på, fortsätter Bolmstedt.

Fastighetsägaren Diös beskriver Kasai Kitchen som en viktig pusselbit i arbetet med att stärka gallerian på gågatan i Luleå som mötesplats.

–Ikeas etablering i Smedjan, coworking-aktören T22s expansion på plan 2 i Shopping och Kasais heta restaurangsatsning i markplan är tre exempel på hur utbudet utvecklas för att möta det ökade intresset för Luleå, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är de nya restaurangaktörerna på Mall of Scandinavia
Klart för ännu en Pinchos som fortsätter expansionen
Hantverksbryggerier går på knäna – vill se sänkt skatt
Ingen svensk medalj i kock-VM
Här är världens största pizza
Egen tolkning av omakase på nya Black Milk Gastro Bar
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.063