23948sdkhjf

Han öppnar foodhall för streetfood i Stockholms city

Zócalos vd Einar Örn Einarsson ligger bakom foodhall-satsningen i centrala Stockholm.

Den 20 januari invigs en ny foodhall för streetfood mitt i Stockholms city. Bakom Sthlm City Food Hall står Einar Örn Einarsson, vd för franchisekedjan Zócalo som är en av aktörerna som tar plats i det nya snabbmats-meckat.

På en total yta på närmare 400 kvadratmeter på Klarabergsgatan kommer åtta handplockade snabbmatsrestauranger att servera mat från flera delar av världen. I utbudet ingår bland annat hamburgare, tacos, pizza, pasta, sushi, bowls, nudlar och surdegsmackor.

– Med Sthlm City Food Hall vill vi skapa en mysig och modern restauranghall för alla som vistas i city oavsett om det är för jobb, shopping, aw eller kvällshäng. Därför satsar vi extra hårt på inredningen, stämningen och utbudet av mat och dryck, säger Einar Örn Einarsson.

Till inredningen har Einar Örn Einarsson använt sina isländska kontakter och anlitat den isländska design- och inredningsbyrån Haf Studio. Totalt kommer det att finnas 200 sittplatser, och på sommarhalvåret även en uteservering.

Einar Örn Einarsson är till vardags vd för Zócalo med mexikanska restauranger i Sverige, Danmark och Island. Förra månaden öppnade Zócalo sin första danska restaurang utanför Köpenhamn, restaurangen i Århus är kedjans fjärde i Danmark. 

I Sverige öppnade Zócalo sin 13:e restaurang på Väla i Helsingborg tidigare i år och växer ytterligare med invigningen av Sthlm City Food Hall.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094