23948sdkhjf

Konkurs för profilerade bryggeriet

Morgondagens Bryggeri blev för två år sedan känt för att sälja Systembolagets billigaste öl.

Bolaget bakom det profilerade hantverksbryggeriet Morgondagens Bryggeri har försatts i konkurs. Konkursansökan inkom till Uddevalla tingsrätt tidigare i december, skriver Beernews som var först att berätta om nyheten. 

Gusten Larssons Kött och Svets AB, som är bolaget bakom varumärket Morgondagens Bryggeri, tappade i omsättning både 2020 och 2021, och gick även med förlust under båda pandemiåren. 

Samma dag som konkursansökan inkom till tingsrätten försattes bolaget i konkurs på grund av insolvens, det vill säga ekonomiskt obestånd och oförmåga att betala sina skulder i tid. Det bekräftar konkurshandläggaren Marianne Hallqvist på Advokatfirman Hammar KB för Göteborgs-Posten.

Morgondagens Bryggeri startade sin verksamhet i Hamburgsund 2017 och inkluderade både kafé och tap room. Två år senare lämnade bolaget Tanum för Göteborg. 

År 2020 bryggde bolaget i sin nya produktionsanläggning på Hisingen bland annat 2 800 burkar av ölet Iskall som såldes på Systembolaget för fem kronor styck. Morgondagens blev då känt för att sälja Systembolagets billigaste öl, vilket ledde till både rusning och kritik. 

Händelsen ledde till att Systembolaget ändrade sina regler för prissänkningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Två nya trendiga takterasser
Boston-inspirerat på O'Learys nya nöjespalats
Katastrofmånad för restaurangbranschen
Bolt stänger abrupt ner sin matbudsverksamhet
Största danska burgarkedjan vill erövra Sverige
Hammars Bryggeri gör nytt förvärv – ”unik möjlighet”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078