23948sdkhjf

Finpizza på Österlen blir unik fryspizza under lågsäsong

Gustafs pizzor säljs i bruna kuvert i den lokala Icabutiken och ytterligare ett antal ställen. 

Gustafs på Österlen är under högsäsong ett populärt hipsterställe som serverar napolitansk gourmetpizza. Men under lågsäsong är det betydligt svårare att nå lönsamhet. Restaurangägarnas kreativa lösning är att börja sälja vedugnspizzorna som unika fryspizzor, skriver Ystads Allehanda.

Gustaf Berggrensson och Adam Sandell startade inför sommaren 2021 vedugnspizzerian Gustafs på Österlen i Kivik. I vinter har det hittat ett sätt att utnyttja lokalerna och ugnsvärmen fullt ut oavsett årstid. Deras mer lyxiga fryspizzat liknar inte de vanliga varianterna i butikernas frysdiskar.

– Det är samma pizzor som vi serverar här, de är helt färdiggräddade och ska bara tinas och värmas upp i ugnen några minuter, säger Gustaf Berggrensson som gett namn åt företaget.

Gustafs pizzor går inte ner i normalstora kartonger och är för stora för de flesta frysar. Sandell, Berggrensson och deras kompanjoner Fredrik Carlsson och Ivan Hellström att därför kommit på en egen förpackningslösning. Istället för att använda en vanlig avhämtningskartong förpackar de sina pizzor i en speciell sorts bruna kuvert, där innerpåsen består av bakplåtspapper.

– Vi kyler pizzorna på tallrik, sen slår vi in dem i innerpappret, och så in i ytterpåsen. De tar mycket mindre plats än vanliga fryspizzor i kartong, säger Adam Sandell.

Gustafs frysta pizzor finns nu hos Ica i Kivik ett stenkast bort,  men också i Helsingborgstrakten och snart i Vellinge.

– Just nu har vi kapacitet att göra 300 pizzor i veckan och de går åt allihop, vi skulle kunna sälja mycket fler, säger Gustaf Berggrensson till Ystads Allehanda.

Efter nyåret stänger Gustafs i Kivik för att återuppstå på Karossgården i Gladsax i vår. Där hyr de en ny restauranglokal som byggts utifrån deras önskemål. Där finns också gott om plats att fortsätta utveckla fryspizzorna,  konstaterar Gustaf Berggrensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094