23948sdkhjf

Flera nya etableringar för snabbväxande Klang Market

Accelererar expansionen i norr med öppningar i Umeå, Sundsvall och Östersund.

Klang Market, som öppnade sin första restaurang i stadsdelen Hornstull på Södermalm i Stockholm år 2014, har på senare tid växt snabbt. Kedjan som kallar sitt koncept för fun dining finns nu på åtta platser runt om i landet, från Malmö i söder till Umeå i norr. 

Nu accelererar kedjan expansionen i norr. I december öppnade Klang Market sin nordligaste restaurang i Umeå. Den följs den 1 februari av en ny restaurang i Sundsvall och i juni beräknas ytterligare en Klang Market slå upp dörrrna i Östersund. 

Utöver etableringarna i norr finns också konkreta planer på att öppna i Västerås och Barkarby, väster om Stockholm. 

Klang Markets första restaurang i Jämtland utvecklas ihop med fastighetsägaren Diös längs restaurangtäta Prästgatan/Hamngatan i centrala Östersund. Målet är att skapa en modern och välkomnande mötesplats med avslappnad atmosfär. Det planeras även för en stor cocktailbar med lounge.

– Östersund är en växande stad där mycket händer och den demografiska profil som finns här passar oss. Läget, mitt i centrum, och med flera kompletterade aktörer i samma kvarter ser vi som en fördel och tillsammans blir vi ett nöjesstråk för Östersundsborna, säger Andre Mårtensson, koncept- och marknadsansvarig på Klang Market, i en kommentar.

Men först blir det invigning i Sundsvall. Planen var att restaurangen, som flyttar in i Handelsbankens gamla lokaler på Storgatan, skulle ha öppnat kring årsskiftet. I stället får Sundsvallsborna vänta till den 1 februari innan restaurangen slår upp portarna.

– Det är samma som alltid när det gäller byggen. Det sker lite oförusedda saker som tar längre tid än planerat. Dessutom har det varit lite julledigheter och så. Vi hade kunnat skynda på det om vi hade velat, men vi ser hellre att vi tar god tid på oss än att vi stressar fram det, säger André Mårtensson till Sundsvalls Tidning.

Restaurangen i Sundsvall blir kedjans största med cirka 210 sittplatser på 700 kvadratmeter.

Klang Market är grundat av norrmannen Svein Erik Gulbrandsen, tidigare vd för Espesso House. Menyn på restaurangerna är flytande men består av mycket tacos, sallader, hamburgare, tapas och pizza.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063