23948sdkhjf

Ingen svensk medalj i kock-VM

Jimmi Eriksson fick pris för bästa fatpresentation, men fick nöja sig med fjärde plats totalt.

Det svenska teamet blev utan medalj i året kock-VM. Av 24 representerade nationer slutade Jimmi Eriksson och Sverige på fjärde plats i prestigefyllda Bocuse d’Or, som avgjordes i Lyon på måndagskvällen. 

– Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte. Det har varit en lång resa som samtidigt har varit otroligt givande och utvecklande. Jag tar med mig många nya erfarenheter och har skapat många nya vänner och kollegor inom svensk och internationell gastronomi. Det här är en upplevelse som är få förunnat och jag har verkligen lärt mig hur hårt jag kan pusha mig själv när det gäller, säger Jimmi Eriksson från Lyon.

Han kunde också trösta sig med priset för tävlingens bästa fatpresentation.

– Jag har låtit mig inspireras av barndomsminnen från den svenska landsbygden och erfarenheter från mina många resor runt om i världen. Svensk mattradition känns igen i enkelheten i smakerna kombinerat med skandinavisk elegans samtidigt som jag alltid vill ha med en lekfullhet i presentationen.

Guldet gick till Danmark, silvret till Norge och bronset till Ungern.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Max tar COO och vice vd från Yum Brands
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.094