23948sdkhjf

Tre nya enheter i vår för burgarkedjan Mister York

Hamburgerkedjan som bygger sina nya enheter i sjöfartscontainrar växer under våren i södra Sverige.

Mister York är ytterligen en hambugerkedja som befinner sig i snabb expanison. Kedjan har fokus på södra Sverige, och under våren står Trelleborg, Kalmar och Helsingborg på tur. Med de tre nya enheterna kommer Mister York att ha 13 enheter. 

I nuläget finns Mister York på tio ställen. Den elfte enheten öppnar i Trelleborg.

Den är byggd enligt Mister Yorks nya designkoncept och ambitionen är att gå mer mot fast food och take away genom lanseringen av Mister York Express, inklusive en ny pick up-lucka. Invigningen sker den 2 mars.

– Trelleborg är en stad vi länge tittat på då efterfrågan för fler enheter söderöver har varit otroligt stor. Ryktet om våra burgare har sedan intåget i Skåne spridit sig ända ned till sydligaste spetsen, säger Gustav Haglund, vd på Mister York, i en kommentar.

Den 30 mars öppnas nästa enhet i Kalmar. Mister York finns redan i Berga, men tar för första gången över en redan befintlig lokal när kedjan flyttar in i det anrika gatuköket Olgas på Sveaplan.

– För Mister York är det otroligt kul att nu kunna gå ut med ett öppningsdatum för vår andra enhet i Kalmar. Det är i Kalmar innerstad som allting började och för oss känns det lite som att komma hem igen. Många kunder som vi hade vid vår food truck när Mister York grundades har saknat oss sedan vi flyttade ut till Berga så det ska bli extra kul att få öppna här igen, säger Gustav Höglund. 

Den 13:e enheten ska placeras i en trafikerad del av Stattena i Helsingborg. Där är ett öppningsdatum inte spikat, utan avhängt godkänt bygglov, men kedjan siktar på att kunna öppna under april månad.

– Vi har tillsammans med Kiar Fastigheter hittat ett grymt läge för vår etablering precis vid den högtrafikerade Ängelholmsleden i Helsingborg. Vi känner oss även hemma på platsen då den rent visuellt passar perfekt för vår enhet. Den röda tegelväggen vi ska stå intill bara skriker street food-känsla, menar Gustav Haglund.

Mister York-konceptet har uppgraderats men kedjan håller fast vid sina rötter att bygga nya enheter på återvunna sjöfartscontainrar vilket, enligt Mister York, gör kedjan unikt hållbar i sin byggnation. Containrarna ska också ge en industriell street food-känsla.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141