23948sdkhjf

Turkisk pizza på menyn när Mangalgrundaren lanserar nytt koncept

Gafur Acaralp, grundare av Mangal bbq, tar även sitt nya koncept By döner till Mall of Scandinavia i Solna.

Klassisk turkisk döner och lahmacun med fräscha råvaror i ett väl paketerat snabbmatskoncept. Så beskriver Gafur Acaralp, grundare av Mangal bbq, sin nya satsning By döner.

By döner är ett av totalt 14 snabbmatskoncept som ska samsas på Westfield Mall of Scandinavias nya mat- och underhållningsdestination Stjärntorget 2 – eller kort och gott S2. 

En av signaturrätterna på By döners meny är lahmacun, som är en turkisk pizza med kryddig färsblandning som serveras med färska grönsaker och en klick yoghurt. Brödet bakas på plats i stenugn. 

Det nya dönerkonceptet kommer från Gafur Acaralp som redan driver Sveriges största dönerkebab-kedja i form av Mangal bbq. Båda varumärkena öppnar i början av mars på det nya Stjärntorget. 

Mangal bbq öppnade sin första enhet i Kista 2002 och har på senare år expanderat kraftigt. Merparten av de nu 16 restaurangerna finns i Stockholmsområdet, men kedjan finns representerad från Uppsala i norr till Malmö i söder.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093