23948sdkhjf

Svenska whiskymakaren byter vd

Med Oskar Kalmaru som vd ska Agitator fortsätta expansionen inom och utanför Sverige.

Det Arbogabaserade whiskyföretaget Agitator lanserade sin första produkt våren 2021. Whiskymakaren, som hittills letts av Björn Lönnberg, byter nu vd lagom till vårens lanseringar. 

Den nya vd:n Oskar Kalmaru kommer närmast från en roll som seniorkonsult på kommunikationsbyrån Gullers Grupp och har tidigare drivit startup-bolag i teknikbranshcen både i Sverige och USA.

– Agitator är ett av de mest spännande svenska varumärkena som finns att jobba med. Med en riktigt bra produkt har man på kort tid etablerat sig som en viktig aktör på marknaden. I varumärket finns en tydlig ambition om att tänka om och tänka nytt, vilket också har bevisats i innovativa produktionsmetoder och nya smaker. Jag ser fram emot att bygga vidare på de grunderna tillsammans med teamet på destilleriet i Arboga och kontoret i Stockholm, säger Oskar Kalmaru.

Den nya vd:ns främsta uppgift blir att leda den fortsatta expansionen av Agitator.

– Vi är mycket entusiastiska över att kunna tillsätta en vd med den bakgrund som Oskar har. Hans erfarenheter från tillväxtbolag i Sverige och internationellt blir oerhört värdefulla när vi nu tar nästa steg i vår expansion, säger Håkan Jarskog, vd på moderbolaget Nordic Whisky Capital.

Oskar Kalmaru tillträder som vd den 6 mars 2023. i Samma veva går Björn Lundberg vidare till ett nytt uppdrag i branschen. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078