23948sdkhjf

Sven-Harrys nya bistro i guldhuset

Krögarduons tredje restaurang, Bistro Guld, har öppnat i Sven-Harrys konstmuseum. 

Sven-Harrys konstmuseum har valt ett bistrokoncept för den nya restaurangen i det så kallade guldhuset i Vasaparken mitt i Stockholm. Efter en tids smygöppning har nu Bistro Guld öppet även på kvällarna.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med krögarna Erik Löth och Anders Lundström som i och med Bistro Guld öppnar sin tredje restaurang. De är kunniga och passionerade och har liksom vi gästens upplevelse i fokus. Sven-Harrys konstmuseum är en unik arena för konst och design. Nu vill vi att fler mat- och dryckesälskare ska hitta till guldhuset i Vasaparken, säger Dragana K Maksimović, vd på Sven-Harrys konstmuseum.

Restaurangchefen Björn Börsum är hämtad från restaurang Bistro & Bar Liberdade på Södermalm.

Kökscheferna Andreas Helm och Lars Nilsson har erfarenhet från bland annat Brasseri Godot och Jim & Jacob. De står för den kreativa ledningen i köket på Bistro Guld som med inspiration från det franska köket bjuder på en levande säsongsbetonad meny.

På middagsmenyn presenteras små- och mellanrätter. Lördag och söndag dukas klassiska brunchrätter fram. 

Till våren öppnar även uteserveringen med ytterligare 80 platser.

Sven-Harrys konstmuseum grundades av byggmästaren Sven-Harry Karlsson och öppnade i mars 2011. Huset är ritat av Wingårdhs och inrymmer museum, konsthall, museibutik, takterrass med skulpturpark, restaurang, lägenheter och kommersiella lokaler.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047