23948sdkhjf

Clock till Sundsvall – klassiska kedjan på väg att återuppbyggas

Paret från Härnösand, som äger varumärket Clock sedan 2017, vill etablera ytterligare ett par restauranger innan de släpper konceptet vidare till andra franchisetagare.    

Rasoul Zarar och sambon Camilla Moliis köpte varumärket Clock 2017. Då var tanken att den första restaurangen, sedan den från början statliga hamburgerkedjan avvecklades 1999, skulle öppna i Sundsvall. I stället blev det i Härnösand.

Expansionsplanerna försenades av pandemin, men sex år senare börjar äntligen restaurangen i Sundsvall realiseras. Clock har fått bygglov för en restaurang på Storgatan, skriver Sundvalls Tidning.

– Bygglovet vinner laga kraft om några veckor och sen får vi ta det i etapper. Det kommer tyvärr att ta lite tid eftersom det krävs ganska stora grepp invändigt i lokalen. I princip allt måste blåsas ut, säger Rasoul Zarar.

Förhoppningen är att kunna öppna i sommar, men det lutar åt sensommaren.

Parallellt jobbar paret på en utökning av verksamheten i Sundsvall. Plats är ännu inte klar, men siktet är inställt på den södra eller norra infarten till Sundsvall. Om det blir av, ska restaurangen byggas 2024-2025, enligt Rasoul Zarar.

Därefter är nästa steg att låta andra franchisetagare öppna Clock-restauranger.

– Vi har inte känt oss redo att släppa konceptet vidare ännu. Det är många pusselbitar som ska falla på plats först. Men jag får många mejl och telefonsamtal från de som vill öppna Clock, säger Rasoul Zarar till ST.

Clock grundades i början av 1970-talet som en del av den amerikanska hamburgerkedjan Carrols. När svenska staten köpte kedjan 1976 lät man verksamheten drivas av Sveriges Allmänna Restaurangaktiebolag, då under namnet Clock.

Procordia tog över kedjan 1987, men bara fyra år senare blev Clock istället privatägt och börsnoterades. Under 1990-talet drabbades kedjan av ekonomiska svårigheter, vilket tvingade ägarna att sälja av restauranger. Mellan åren 1998 och 1999 avvecklades verksamheten och den sista enheten, som fanns i Norrköping, stängdes 1999.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078