23948sdkhjf

Rekordjämställt kocklandslag siktar på OS-guld

Ida Bauhn första kvinnliga lagkapten för Kocklandslaget som ska tävla om medaljer i Stuttgart i februari nästa år.

Sex män och fem kvinnor ska representera Sverige i Culinary Olympics 2024. Den unikt jämställda laguppställningen i den senaste upplagan av Kocklandslaget leds dessutom av den första kvinnliga lagkaptenen i form av Ida Bauhn.

– Vi är så stolta över att svenska kocklandslaget verkligen ligger i framkant gällande jämställdhet i tävlingsköken och jag hoppas att fler länder har samma mål. Äntligen ser vi en förändring där fler kvinnor tävlar inom matlagning, något som varit självklart för oss att uppmuntra. Det är fantastiskt att få se den här utvecklingen, det finns så många grymma kockar och konditorer i vårt land och det känns riktigt bra att kunna visa en sådan bredd i vårt lag, säger Marie Skogström, coach för Kocklandslaget.

Kocklandslaget knep i december 2022 ett VM-silver när Culinary World Cup avgjordes i Luxemburg. Ambitionen är att gå hela vägen när Culinary Olympics avgörs i Stuttgart i februari nästa år.

– Flera av oss i laget tävlade i VM och vi känner fortfarande revanschsuget samtidigt som vi har fått in massa ny energi med nya lagmedlemmar. Alla har verkligen guld i sikte. Redan på våra första träningar har vi känts riktigt samspelta, vilket annars kan ta tid att få till. Det är ett grymt gäng som jag är sjukt stolt över att få vara lagkapten för, säger lagkaptenen Ida Bauhn.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063