23948sdkhjf

Här ligger ”Världens bästa vingård”

Den familjeägda argentinska vinproducenten Bodega Catena Zapata har utsetts till ”Världens bästa vingård 2023”.

Catena Zapata är Argentinas äldsta familjeägda vinegendom och är erkänd världen över för sina viner. Men även sin forskning kring vin och terroir. Det i kombinationen med att vingården är ett bra resmål har resulterat i den ärofyllda titeln, enligt juryn.

– Jag saknar ord. Vilken oerhörd ära och vilket erkännande av min fars vision under 30 år att skapa argentinska viner som kan mäta sig med de allra bästa i världen. En hyllning av vår familj och av alla superhårt arbetande medarbetare hos Catena, i det förgångna, idag och i framtiden, sa doktor Laura Catena, som är vinodlare i fjärde generationen och företagets vd, vid prisceremonin.

Priset delas ut av organisationen World's Best Vineyards, en akademi med 500 medlemmar utvalda bland vinkritiker, sommelierer, resejournalister och experter på vinturism. 

Målet är att kora den vingård som erbjuder den bästa upplevelsen sett till vinets kvalité, vingårdens rykte, hur visningar och provningar är organiserade, tillgänglighet, mat, boende, valuta för pengarna samt hur givande den totala vinupplevelsen är.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Läs mer om: vin
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328