23948sdkhjf

Årets convenience-butik korad

Nära Dej Grebo tog hem branschorganisationen Convenience Stores Swedens pris för årets butik.

Victoria Eriksson och Patrik Ackerhus är ägarna till butiken som även benämns som Pepparkvarnen Livs.

Butiken ligger i samhället Grebo i Östergötland och priset fick ägarna ta emot på en branschdag i Stockholm igår (torsdag).

"Framgång kommer inte av sig självt. Man måste analysera, planera, utveckla och inte minst investera. När man gör detta och kombinerar det med ett komplett servicetänkande samt arbetar aktivt med kampanjer för att skapa ännu mer liv i butiken, då är chansen stor att man lyckas. Man blir, trots den relativa närheten till större orter, en självklar mötes- och inköpsplats för den lilla ortens invånare", står det i juryns motivering.

Tvåa blev två andra aktörer. Preem Södra Fyrislund i Uppsala samt Sibylla i Sveg.

Andra priser som delades ut under torsdagen var årets kedja som gick till Emab, årets samhällsengagemang till Pressbyrån i Örebro samt ett hederspris som gick till Per Hök.

Priset för årets samhällsengagemang fick samtliga Pressbyråns sex butiker i Örebro efter en insamlingskampanj där man fick ihop 26 000 glassar till Universitetssjukhuset i Örebros barnavdelningar. Ett initiativ som tog efter att sjukhuset slutat dela ut Piggelinglassar av budgetskäl.

– Ursprungstanken var att glassarna skulle räcka över sommaren men det är kul att se att det fortfarande finns en massa glass kvar och att fler barn kan få uppleva en stund av glädje och ett avbrott från vardagen även framöver, säger franchisetagarna på Pressbyrån i Örebro i ett pressmeddelande.

Convenience Stores Sweden är en branschorganisation för kedjor och leverantörer samt för enskilda företagare med servicebutiker, spel- och tobaksbutiker, kiosker, trafikbutiker, konfektyrbutiker, videobutiker samt gatukök, hamburgerrestauranger och andra snabbmatsområden samt kaféer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063