23948sdkhjf

Krogfamiljen Pieplows restauranger i konkurs – ”bara tuggar pengar”

Tre av Pieplow-imperiets restauranger stängs ner för att rädda de fyra som drivs vidare.

Under måndagen tog ägarna, Linda och Andreas Pieplow, beslutet att sätta tre av sina restauranger i Malmö i konkurs. Det är Dockans hamnkrog (tidigare Årstiderna by the Sea vid Dockan), Pieplows Mat i Fosie och Pieplows brasserie i Hyllie. Det skriver Sydsvenskan.

– Vi har försökt överleva pandemin, inflation, höjda råvarupriser och energikostnader. Men igår (måndag reds. anm.) tog vi beslutet att med stor sorg sätta tre enheter i konkurs, säger vd:n Linda Pieplow till tidningen.

Koncernens fyra andra restauranger kommer att drivas vidare.

– Vi har fyra enheter som går bra och vi vill inte riskera dem för att föda de tre andra restaurangerna som bara tuggar pengar, säger Linda Pieplow.

De krogar som drivs vidare är Årstiderna i Kockska huset , Pieplows food republic vid Centralstationen och Pieplows mat på Axis i Lund samt Dykeriet by Pieplow i Lomma.

Ägarparet Linda och Andreas Pieplow har sett att kontoren inte är bemannade på samma sätt som tidigare i kontorstäta områden. Många har matlåda med sig och är inte på arbetsplatsen alla dagar i veckan. Skatteanstånden är också en starkt bidragande orsak till valet, konstaterar de.

– Vi är ett företag som har skött oss klanderfritt i trettio år och att vi nu ska sitta i den här sitsen känns tråkigt, säger Andreas Pieplow.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.33