23948sdkhjf

Rekonstruktionen höll inte – Klangkedjan i konkurs

Samtliga bolag bakom Klang Market-restaurangerna är försatta i konkurs. Tolv restauranger fortsätter att hålla öppet och det kan vara intressenter på gång.

Det var i november förra året som de tre bolagen Klang Market Väst AB, Klang Market Sweden AB och The Townhouse No. 35 AB gick i rekonstruktion. Den omfattade vid det tillfället inte moderbolaget Marama Holding AB.

Strax efter rekonstruktionen sattes det Boråsbaserade bolaget The Townhouse No. 35 AB i konkurs.

Till en början ingick 13 restauranger under namnen Klang och Klang Market från Umeå i norr ned till Malmö i söder samt The Townhouse by Klang. Efter det sistnämnda bolagets konkurs återstod tolv krogar i kedjan.

Nu har även de andra två bolagen som driver de kvarvarande restaurangerna försatts i konkurs. Likaså moder- och holdingbolaget Marama Holding AB.

I samband med rekonstruktionen uppgick skulderna till över 10 miljoner kronor, bland annat till Skatteverket och Swedbank samt Menigo, som är en av bolagens stora leverantörer.

Hur stora skulderna är vid konkursen vet ännu inte konkursförvaltaren Bo Söder på Flygia.

– Jag har ingen uppfattning om skulderna än. Det är fortfarande tidigt. Jag har begärt in alla redovisningar, säger han.

De tolv restaurangerna har fortfarande öppet.

– Just nu fokuserar vi på att hålla i gång driften. I alla fall en månad framåt. Vi väntar på serveringstillstånd för konkursboet. Sedan får vi se.

Vet du om det finns intressenter som vill ta över verksamheten?

– Jag har blivit kontaktad av några. Vet inte än hur relevanta de är, men vi håller på att ta fram ett anbudsförslag, säger han.

Klang Market grundades av norrmannen Svein Erik Gulbrandsen, tidigare vd för Espresso House.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047