23948sdkhjf

Efter konkursen – så gick det för Panini

I somras begärdes Panini Trading i konkurs.

I juli i år begärdes Panini Aktiebolag i konkurs och kort därefter, i augusti, kom den andra konkursen inom koncernen. I augusti begärdes även Panini Trading AB i konkurs. I båda fallen kördes konkursboet i fortsatt drift, förklarar konkursförvaltare Erik Osvald, från Ackordscentralen.

– I Panini Aktiebolag var det en begränsad fortsatt drift då det var mitt i sommaren och det var delvis sommarstängt. I Panini Trading fallet körde vi mer eller mindre fortsatt drift i alla butikerna.

Vad hände sen?

– Varumärket, Panini Internazionale, låg inte i konkursen. Utan det låg i ett annat bolag som heter Panini Internazionale som inte omfattades av konkursen. Vilket gjorde det svårt för konkursförvaltaren att sälja enheterna, förklarar konkursförvaltaren Erik Osvald.

Allting lades ut det med anbudsunderlag och hyreskontrakt.

– Men fick jag många bud från intressenter? Nej jag fick ju inte det, dessvärre, förklarar Erik Osvald.

Någon restaurang fick några få bud, men på två av restaurangerna kom det två ordentliga bud.

– Där finns det såklart kopplingar, eftersom de restaurangerna idag heter Panini, igen. Så de höll uppenbarligen ihop med varumärket, de hade lagt det högsta budet, så det blev så. De förvärvade verksamheterna och konkursboet och idag drivs det vidare under samma varumärke.

Panini Internazionale grundades av de fyra bröderna Alexandro, Christo, Pierre och Ricard Constantinou och öppnade sin första butik 1991.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078