23948sdkhjf

10 Paninirestauranger i ny konkurs

Nio av Paninis restauranger gick i konkurs i juli. Nu räddas alla utom en, men istället begärs tio andra i konkurs.

Under tisdagen begärdes Panini Trading AB i konkurs. Företaget som ligger inom koncernen för Panini Internazionale har tio restauranger i sin regi. Inom kort väntas anbudsunderlaget att läggas ut och innan dess ska de fortsatt vara i drift, enligt konkursförvaltare Erik Osvald från Ackordscentralen Stockholm som är mitt uppe i arbetet med att sätta sig in i verksamheten.

Det är den andra konkursen inom koncernen på kort tid. Den 12 juli gick Panini Aktiebolag i konkurs. Nio restauranger på Centralplan, Humlegårdsgatan, Jakobsbergsgatan, Lindhagensgatan, Kistagången, Klarabergsviadukten, Kungsbron, Parmmätargatan och Torsgatan påverkades av konkursen. 

I det fallet har nästan alla restauranger räddats. De har nu köpts upp. Enligt Travel News är det ägarna själva som står för köpet. Men en av restaurangerna ser inte ut att drivas vidare, enligt Erik Osvald. Vilken det handlar om är däremot oklart.

– Corona har säkert spelat in för båda bolagen, förklarar Erik Osvald konkurserna.

Panini Aktiebolag omsatte 2019 närmare 82 miljoner kronor. Året efter låg den siffran på 55 och ett år senare 44 miljoner kronor. Samtidigt gick man flera miljoner minus, något som skedde redan 2019. En liknande trend ses för Panini Trading AB med en betydande nedgång i omsättning under pandemin, men där gjorde man minusresultat varje år sedan 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.175