23948sdkhjf

Både matbar och fiskdisk på Söders nya fiskkrog

Melanders Group hoppas behålla gästerna från Söderhallarna men också nå ut till en ny målgrupp när den nya fiskrestaurangen öppnar den 30 november.

I veckan slår Melanders Söder upp dörrarna på sin nya adress. I den totalrenoverade lokalen i hörnet av Åsögatan och Götgatan på Södermalm i Stockholm blir det fisk- och skaldjursrestaurang, en matbar med smårätter och fiskdisk. 

Melanders har funnits i Söderhallarna i Stockholm i 30 år, men renoveringen av saluhallen skyndade på en flytt till nya lokaler ett par kvarter bort. 

– Vår kunskap om fisk och skaldjur har byggts upp under 35 år i branschen. Genom nysatsningen hoppas vi både behålla våra tidigare gäster från Söderhallarna och samtidigt nå ut till en helt ny målgrupp, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group. 

I matbaren serveras både flera olika sorters ostron och störkaviar samt småassietter med allt från matjessill och Västerbottenskroketter till ceviche. Restaurangmenyn bygger främst på klassiska fisk- och skaldjursrätter men det finns även alternativ för köttätare och veganer.

Konsten på Melanders Söders väggar är kurerad av konstnären Ulrika Melin och längst in i restaurangen har kompositören och konstnären Willie Crafoord skapat ett stort upplyst verk på flera kvadratmeter som föreställer ett akvarium.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109