23948sdkhjf

Världens största smörgåskedja nu även i Solna centrum

Subways nya koncept på nyöppnad restaurang på Solna centrums inomhustorg. 

Världens största smörgåskedja består av cirka 37 000 enheter. Sedan en vecka finns Subway även i Solna centrum. Med snabbmatskedjans nya koncept på plats kan kunderna välja på allt från de klassiska mackorna till nya så kallade Subway Melts. 

Den nya restaurangen i Solna omfattar cirka 120 kvadratmeter och erbjuder båda take away och servering på plats.

– Som franchisetagare inom vår kedja är det spännande att göra den här etableringen i Solna centrum. Vår ambition är att bidra med ett utbud och en service som är en naturlig del av centrumet idag. Vi hoppas att Solna centrums besökare hittar till oss och att vi lever upp till förväntningarna, kommenterar franchisetagaren Peter Bergman.

Subway såldes förra året av de två grundarfamiljerna till riskkapitalbolaget Roark Capital i en affär som värderades till cirka 9,6 miljarder dollar (cirka 105 miljarder kronor). Roark äger inom snabbmatsektorn även kedjorna Dunkin', Arby's och Buffalo Wild Wings.

Subway är USA:s åttonde största restaurangkedja och hade en omsättning på nära 10 miljarder dollar 2022. Globalt har Subway cirka 37 000 restauranger. Den första svenska restaurangen öppnades 1999 på Norrlandsgatan i Stockholm och kedjan har på senare år växt snabbt i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078