23948sdkhjf

Nordrest satsar på svensk quinoa i sina restauranger

Odlarnätverket Nordisk Råvara kommer att leverera svenskodlad ekologisk quinoa till restaurangaktören Nordrest, som nu tar steget och slutar med import av fröet.

– Det ger oss en mer stabil kostnadskontroll över tid jämfört med importerade varor, samtidigt som vi kan känna oss trygga i vår råvaruförsörjning, säger Daniel Nordling, Inköpschef på restaurangaktören Nordrest.

Svensk Råvaras vd Tomas Erlandsson menar att det är bra för svenskt lantbruk, biologiska mångfalden och Sveriges självförsörjning i stort.

Enligt ett pressmeddelande ska den svenska quinoan vara både mer smakrik och matig.

Nordisk Råvara AB är ett odlarnätverk med gårdar från norra Dalarna till södra Skåne. Verksamheten odlar och hanterar stora volymer med fokus både på foodservice och livsmedelsindustrin och är certifierad enligt BRC och Krav. Bolaget omsatte 15,3 miljoner 2022.

Nordrest grundades av Thomas Dahlstedt 2013 och har på senare tid växt snabbt med bland annat en stor verksamhet på Arlanda och förra årets förvärv av Dinners. Koncernen  fördubblade omsättningen mellan 2021 och 2022 till cirka 1,2 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079