23948sdkhjf

Dinners tar plats i Nordrests växande restaurangportfölj

Thomas Dahlstedts restaurangkoncern förvärvar 51 procent av familjeföretaget Dinners. 

Restaurangkoncernen Nordrest fortsätter att växa. Även längs vägarna. Under april månad blir Nordrest storägare i Dinners Restauranger, genom att förvärva 51 procent av familjeföretaget som driver vägrestauranger på fem orter i Sverige.

– Vår affärsidé är att servera en schysst måltidsupplevelse med fokus på miljö, service och måltid och det kommer gästerna att märka framöver, kommenterar Thomas Dahlstedt, grundare och ägare av Nordrest och känd även för sitt kompanjonskap med stjärnkrögaren Pontus Frithiof.

Nordrest grundades 2013 och har växt snabbt och har idag cirka 1 400 anställda. Koncernen omsatte 555 miljoner kronor under räkenskapsåret 2021. Enligt uppgifter från företaget fördubblades omsättningen under 2022 till cirka 1,2 miljarder kronor. 

Koncernens uttalade målsättning är att år 2025 vara ett av de fem största restaurangbolagen i Sverige, sammanfattat i visionen ”One of Five Twenty Five”. 

Georg Häselbarth grundade Dinners 1998 då han köpte företaget av Åhléns. Idag ägs och drivs familjeföretaget av Andreas Häselbarth och Anna Häselbarth Iregren. Dinners har fem restauranger i trakterna av Arboga, Enköping, Gävle Bro, Ödeshög och Mariestad.

– Dinners kommer få nya kraftfulla muskler men samtidigt kommer familjeandan kvarstå. Vi vet att vi blir ännu starkare och växer snabbare längs de svenska motorvägarna med Nordrest som en stark partner till Dinners. Vi ser fram emot det här samarbetet, säger Anna Häselbarth Iregren och Andreas Häselbarth i ett gemensamt uttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109