23948sdkhjf

Nofos nya vinbarskoncept: ”Större, stökigare och mer avslappnat”

De två vännerna går samman när ett nytt koncept ska tas fram i form av ett vinhak.

Familjeägda Nofo Hotel & Wine Bar drivs av de två systrarna Alexander Alkesten, vd, och Linnea Tammemägi, ansvarig för mat och dryck. Nu har de rekryterat in Linneas vän Matilda Sandell, tidigare restaurangchef på Nook, som ny restaurangchef för Nofo's vinbar när de satsar på att forma en stökigare version av en vinbar.

– Vi har länge haft en vision om att gå ihop och blanda den professionella servicen från fine dining med den familjära, hemma hos-stämningen vi har här på Nofo. Vinbar gör det nästan inte rättvisa, vi vill snarare skapa ett vinhak – större, stökigare och mer avslappnat, kommenterar Linnea Tammemägi, ansvarig för mat och dryck Nofo Wine bar.

Vinbaren med det nya konceptet invigs i början av mars där en blandning av viner kommer att erbjudas. Vinlistan har formats av bland annat personalen som fått inflika med sina favoriter och innehåller naturviner och välkända klassiker.

– Det blir som ett enda stort vardagsrum dit alla är välkomna för gott häng med bra musik, god mat och våra egna favoritviner. För min del innebär det mycket sydafrikanska viner, Chenin Blanc bland annat, sen vet jag att Linnea och Alexander älskar Italien så det blir en hel del från Piemonte och Toscana också, säger Matilda Sandell, restaurangchef på Nofo Wine Bar.

Tillsammans med kökschefen Anabel Parra Ortiz har Linnea Tammemägi och Matilda Sandell tagit fram en meny att para ihop vinerna med. Fokuset ligger främst på mindre rätter som kolgrillad bläckfisk och pilgrimusslor. Men även större rätter serveras, så som helgrillad kyckling med tillbehör.

Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.

Läs mer om: vin
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189