23948sdkhjf

Hon ska tävla i SM för unga bagare: ”Redo för revansch”

Alva Odelbrink, 23, är en av åtta finalister som ska göra upp om guldet. Hon har valt Stockholms tunnelbana som tema.

Den 13 mars ska Alva Odelbrink tillsammans med sju andra finalister under fem timmar skapa bakverk i fem olika kategorier. De fyra bästa kommer representera Sverige i VM för unga bagare. Förra året tävlade Alva Odelbrink också i SM för unga bagare men snubblade på mållinjen när hon landade på en tredjeplats. Nu är hon sugen på revansch.

– Det känns jätteroligt, jag är redo för revansch, säger Alva Odelbrink som till vardags arbetar som konditor på Spånga Konditori.

Alva Odelbrinks intresse för bagaryrket har funnits sedan barnsben och i framtiden drömmer hon om att öppna ett eget bageri.

– Jag har alltid gillat att baka. När jag var liten brukade jag och mina kompisar baka cupcakes och muffins, sen gick vi runt och sålde dem, förklarar hon.

Alva Odelbrink, som har varit med tidigare, har fördelen av att hon redan vet hur lokalerna ser ut, men hon ser ändå utmaningar.

– Min största utmaning är att hinna få in så mycket som möjligt på den tiden. Man vill utnyttja tiden till max.

Som tema för tävlingsbidragen har Alva Odelbrink valt Stockholms tunnelbana. Den vackra konsten inne på stationerna är något hon hämtar inspiration ifrån.

– Jag kommer försöka ta vara på atmosfären. Dofter och ljud ska jag försöka få in så mycket som möjligt utav. Själva skådebrödet kommer sammanfatta hela temat.

Bland tidigare vinnare återfinns bagare och konditorer såsom Roy Fares, ägare och grundare av Mr Cake, Martin Isaksson, ägare och chefskonditor på Chokladfabriken, och Josefine Pagander, Årets konditor 2022 och medlem i Svenska konditorslandslaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11