23948sdkhjf

La Girafe intar Arlanda: ”Blir unikt i sitt slag”

Fler restauranger börjar nu öppna på Arlanda när Swedavia satsar på nytt kommersiellt utbud. Senast i ledet är La Girafe by Pontus Frithiof som kommer stå för fine dining-konceptet.

2022 kom nyheten att La Girafe skulle öppna på Stockholm Arlanda Airport terminal 5. Bakom restaurangen står stjärnkrögaren Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt, Nordrests ägare. För drygt ett år sedan stängde Pontus in the Air som funnits på terminal 5, men nu ser Pontus Frithiof framemot att välkomna resenärerna till det franska bristrokoncepet.

– Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få välkomna Arlandas resenärer till La Girafe. Vår ambition är att bli det självklara valet för alla som önskar det lilla extra till rimliga priser innan avresa, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group, i pressmeddelandet.

Restaurangen har 250 sittplatser som är fördelade i två sektioner, bistro samt food & bar som har flygplatsens största bar. Food & bar ska erbjuda högt tempo, brett utbud och frukostbuffé. La Girafe Bistro ska ha ett lugnare tempo med bordsservering och á la carte-meny. 

Restaurangen tar avstamp i det mångkulturella Paris med inspiration av exotiska smaker från Vietnam, Marocko och New Orleans. Maten tillagas ”a la minute” med målet att gästen ska kunna få maten inom 15 minuter.

– Det är väldigt roligt att få lansera vårt succékoncept på Arlanda. Vi har uppdaterat och anpassat konceptet för resenärer, men Pontus gäster och La Girafes gäster kommer att känna igen sig i menyer, miljö och service. La Girafe blir unikt i sitt slag här och ett bra komplement till flygplatsens utbud av mat och dryck, säger Thomas Dahlstedt, ägare Nordrest.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078